ΑΝΕΣΕΡ-Mε επιτυχία οι εκδηλώσεις Γαστρονομίας στην SEREXPO 2025

Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στην SEREXPO οι εκδηλώσεις Γαστρονομίας «Τρώμε.. Τοπικά» στο πλαίσιο της Δράσης Β.5.2 του σχεδίου διακρατικής συνεργασίας με τίτλο «LOCAL TOUR», Υπομέτρο 19.3, ΠΑΑ 2014 – 2020, που εντάσσεται στο τοπικό πρόγραμμα LEADER/CLLD Νομού Σερρών και υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Εταιρία Σερρών.

Την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2025 πραγματοποιήθηκε Διαγωνισμός Γαστρονομίας με «Αλμυρές & Γλυκές Δημιουργίες», στον οποίο συμμετείχαν Πολιτιστικοί και άλλοι Σύλλογοι του Ν. Σερρών και παρασκεύασαν παραδοσιακές συνταγές με βάση τη ζύμη. Πέντε Σεφ Ένωσης Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδος με επικεφαλής τον Χρήστο Γκότση αξιολόγησαν τις μαγειρικές δημιουργίες και ανέδειξαν τους νικητές.

Την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2025 οι σεφ δημιούργησαν μαζί με τα παιδιά υγιεινά smoothies από φρέσκα σερραϊκά υλικά, στην εκδήλωση «Junior Chefs».


Επίσης, την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2025 μεγάλη ανταπόκριση είχε η εκδήλωση «Γευστικά Παντρέματα», όπου Σέρρες και Κρήτη συνδέθηκαν γαστρονομικά με πολλή μαεστρία, μέσα από τις συνταγές και τις δημιουργίες των σεφ.
