C
Σέρρες
Τρίτη 1 Ιουλίου, 2025 01.07.2025

Ατομικό παστίτσιο από τον Άκη

eVima Serres Team
Ατομικό παστίτσιο από τον Άκη

Φτιάξτε μικρές φωλιές από μακαρόνια για παστίτσιο γεμιστά με κιμά και βελούδινη μπεσαμέλ!

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τα μακαρόνια

  • Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε αλάτι και τα μακαρόνια. Βράζουμε 2 λεπτά λιγότερα από τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σουρώνουμε, μεταφέρουμε σε μπολ και προσθέτουμε τον μαϊντανό, το θυμάρι, τη φέτα σπασμένη σε κομμάτια, το αβγό και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη.

Για τον κιμά

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
  • Βάζουμε τον κιμά και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα και αφήνουμε να καραμελώσουν.
  • Βάζουμε την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το θυμάρι, τον πελτέ και σοτάρουμε.
  • Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Σιγοβράζουμε για 3-5 λεπτά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά, βάζουμε τον μαϊντανό και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σύνθεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
  • Λαδώνουμε 6 θήκες από μια φόρμα για muffin 12 θέσεων. Αφήνουμε κενές θέσεις ενδιάμεσα.
  • Μοιράζουμε τα μακαρόνια στις 6 θήκες σχηματίζοντας μια φωλιά με τα δάχτυλά μας.
  • Μοιράζουμε τον κιμά και τη μπεσαμέλ ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνειά τους.
  • Πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα και ψήνουμε για 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε με ρόκα.

Συστατικά

Για τα μακαρόνια

  • 150 γρ. μακαρόνια για παστίτσιο
  • αλάτι
  • 1 κ.σ. μαϊντανό
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 80 γρ. φέτα
  • 1 αβγό, μεσαίο

Για τον κιμά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, σπάλα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 30 γρ. κρασί κόκκινο
  • 150 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. μαϊντανό

Για τη σύνθεση

  • 400 γρ. μπεσαμέλ
  • 50 γρ. γραβιέρα, τριμμένη

Για το σερβίρισμα

  • ρόκα

Διαβάστε επίσης άλλη συνταγή του Άκη:

Loader