C
Σέρρες
Σάββατο 28 Ιουνίου, 2025 28.06.2025

Εύκολο άλειμμα σοκολάτας από τον Στέλιο Παρλιάρο

eVima Serres Team
Εύκολο άλειμμα σοκολάτας από τον Στέλιο Παρλιάρο

Φτιάχνουμε εύκολα και γρήγορα σπιτικό άλειμμα με σοκολάτα και φουντούκια

για απολαυστικό πρωινό ή απογευματινό γλυκό σνακ.

Συνολικός Χρόνος: 15′

Υλικά

Για 450 γρ.
250 γρ. φουντούκια ψημένα στο φούρνο
100 γρ. ζάχαρη
50 γρ. σοκολάτα γάλακτος, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
50 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
25 γρ. λάδι (κατά προτίμηση φουντουκέλαιο ή αραβοσιτέλαιο)

Διαδικασία

Βήμα 1

Στον κάδο του μπλέντερ ρίχνουμε τα φουντούκια, τα οποία έχουμε ζεστάνει στους 150° C.

Βήμα 2

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και πολτοποιούμε πολύ καλά.

Όσο ακόμα είναι ζεστά προσθέτουμε τις δύο σοκολάτες, συνεχίζοντας το χτύπημα έως ότου ομογενοποιηθούν και γίνει μια πάστα.

Βήμα 3

Βοηθάμε προσθέτοντας παράλληλα λίγο-λίγο το λάδι. Αδειάζουμε σε ένα βάζο.

Γιατί η ομελέτα είναι η καλύτερη επιλογή για το πρωινό γεύμα

Κρέμα καραμελέ, εύκολη και λαχταριστή, με μόνο 5 υλικά

Το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών συμμετέχει στη SEREXPO 2023!

Loader