C
Σέρρες
Σάββατο 28 Ιουνίου, 2025 28.06.2025

Κλασική γαλλική συνταγή για πατάτες αλά κρεμ

eVima Serres Team
Κλασική γαλλική συνταγή για πατάτες αλά κρεμ

Συνδυάστε το με λευκό κρασάκι και φρέσκια σαλάτα

Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 – 5): 1 – Πολύ εύκολη

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

1 κιλό μέτριες πατάτες
2 κουταλιές σούπας φρέσκο βούτυρο
½ φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος
½ φλιτζάνι τσαγιού γάλα
Αλάτι
½ ματσάκι μαϊντανό
Τριμμένη παρμεζάνα για σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Καθαρίζετε και πλένετε τις πατάτες. Τις κόβετε σε τέταρτα και τις βάζετε σε κατσαρόλα ( ή χύτρα) με 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό και λίγο αλάτι.

Σκεπάζετε και αφήνετε να βράσουν γύρω στα 45 λεπτά ( ή 15 σε χύτρα). Μόλις έχουν βράσει αδειάζεται το νερό και ζεσταίνετε μέσα το βούτυρο.

Βάζετε μέσα τις πατάτες, το γάλα και την κρέμα γάλακτος.

Σκεπάζετε και αφήνετε να σιγοβράσουν για 3 λεπτά.

Πασπαλίζετε με μαϊντανό, τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρετε.

Ομελέτα φούρνου, έτοιμη στο πι και φι -Νόστιμη, εύκολη και οικονομική συνταγή

Η Παγκόσμια Ημέρα Ελαιοκομίας αφιερωμένη στην αναντικατάστατη προσφορά της Γυναίκας!

Loader