C
Σέρρες
Σάββατο 28 Ιουνίου, 2025 28.06.2025

Μπέργκερ προβατίνας

eVima Serres Team
Μπέργκερ προβατίνας

Η προβατίνα μας επανασυστήνεται ως μπέργκερ και τρώγεται ιδιαιτέρως απολαυστικά με πολλά αρωματικά και μια δροσερή σως.

Συνολικός Χρόνος: 30′

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τα μπέργκερ

600 γρ. πρόβειο κιμά
1 κρεμμύδι, ψιλοτριμμένο
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού σουμάκ
λίγο κύμινο
λίγη πάπρικα γλυκιά
λίγη ρίγανη αποξηραμένη
ανθό αλατιού, μαύρο πιπέρι

Για το ντιπ

1 κουτ. σούπας μαγιονέζα
1 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
½ κουτ. σούπας μουστάρδα ντιζόν
1 αγγουράκι τουρσί, ψιλοκομμένο

Για το σερβίρισμα

ψωμάκια του μπέργκερ, ζεσταμένα
φύλλα μαρουλιού
φέτες ντομάτας
πατάτες τηγανητές

Διαδικασία

Βήμα 1

Ντιπ: Σε ένα μπολάκι χτυπάμε καλά όλα τα υλικά.

Βήμα 2

Μπέργκερ: Σε ένα ευρύχωρο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τα μπέργκερ μαζί με αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά να ομογενοποιηθούν και αφήνουμε το μείγμα μας στο ψυγείο για 1 ώρα.

Βήμα 3

Κατόπιν βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και πλάθουμε σε 4 λεπτά μπιφτέκια ίδιου μεγέθους. Τα ψήνουμε στο γκριλ για μερικά λεπτά και από τις δύο πλευρές.

Βήμα 4

Απλώνουμε στο κάτω μέρος των ψωμιών το ντιπ που ετοιμάσαμε, τοποθετούμε φύλλα μαρουλιού, φέτα ντομάτας και τα μπιφτέκια και κλείνουμε με το καπάκι τους.

Βήμα 5

Σερβίρουμε συνοδεύοντας με τηγανητές πατάτες.

Συνταγή για σκεπαστή πίτσα στην τοστιέρα -Έτοιμη σε 15 λεπτά

Για την εορτή του Αγίου Πνεύματος Πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Βαλτερό

Loader