C
Σέρρες
Σάββατο 28 Ιουνίου, 2025 28.06.2025

Ζελέ από πεπόνι

eVima Serres Team
Ζελέ από πεπόνι

Δροσερό και σπιτικό αυτό το ζελέ αγκαλιάζει σε μία φόρμα τη γλύκα του καλοκαιριού…

Συνολικός Χρόνος: 15′

Υλικά

1½ φλιτζάνι λιωμένο πεπόνι (το χτυπάτε προηγουμένως στο μπλέντερ)
1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό ή κρέμα γάλακτος
2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
1½ φλιτζάνι νερό καυτό
2 φακελάκια ζελέ λεμονιού

Για γαρνίρισμα

λεπτές φέτες ή μπαλάκια πεπονιού

Διαδικασία

Βήμα 1

Διαλύετε το ζελέ στο καυτό νερό.

Όταν σχεδόν κρυώσει, πριν αρχίσει να πήζει, το ανακατεύετε με το γιαούρτι (ή την κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί), το λιωμένο πεπόνι και το χυμό λεμονιού.

Βήμα 2

Μεταφέρετε το μίγμα σε φόρμα (που χωράει 6 φλιτζάνια νερό). Το βάζετε στο ψυγείο και το αφήνετε να πήξει.

Για να σερβίρετε, αναποδογυρίζετε τη φόρμα σε πιατέλα και βάζετε ολόγυρα τις φέτες ή τα μπαλάκια πεπονιού.

Soda ice cream με σιρόπι φράουλα

Την Παρασκευή το Φεστιβάλ της ΚΝΕ – Οδηγητή ταξιδεύει στις Σέρρες

Loader